Drogba: Pokazali smo karakter

Drogba: Pokazali smo karakter

Didier Drogba, kapiten Obale Slonovače, zahvalio se svojim saigračima na podršci i rekao je kako je njegova reprezentacija na ovom Afričkom kupu nacija pokazala karakter.

Drogba je u četvrtfinalnoj utakmici protiv Ekvatorijalne Gvineje promašio jedanaesterac, a zatim je postigao dva gola, te se Obala Slonovače plasirala u polufinale.

"Moji saigrači su me ohrabrivali i pružali mi veliku podršku. Morao sam se vratiti u igru i uzvratiti im golovima. Drago mi je što sam to učinio za njih. Ponosan sam na saigrače", rekao je Drogba.

"Na Afričkom kupu nacija 2006. godine bili smo u finalu i izgubili smo. Mnogo golova smo postigli 2008. godine, ali nismo došli do završnice. Sada, ovdje smo pokazali karakter", dodao je iskunsi napadač Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.