Drogba promašio penal, a onda zabio dva gola
Drogba proslavlja pogodak

O. Slonovače u polufinalu čeka Ganu ili Tunis

Drogba promašio penal, a onda zabio dva gola

Ekvatorijalna Gvineja, koja je domaćin Afričkog kupa nacija uz Gabon, oprostila se od ovog takmičenja nakon što je u četvrtini finala poražena od Obale Slonovače sa 3:0.

Obala Slonovače od početka susreta krenula je ofanzivno i stvorila nekoliko manjih prilika. Prvu pravu priliku imali su u 23. minuti kada su oštećeni, jer se sudija nakon igranja rukom jednog igrača Ekvatorijalne Gvineje nije glasio.

Gervinho je prošao između tri igrača u šesnaestercu, a lopta je došla do Max-Alain Gradel čiji je udarac izblokiran, ali lopta se u nastavku odbila do Yaye Tourea čiji je udarac zausatvio odbrambeni igrač Ekvatorijalne Gvineje, ali sudijska pištaljka se nije čula.

U 29. minuti dosuđen je penal za Obalu Slonovače, ali isti nije iskoristio Didier Drogba. Danilo je odlično pročitao napadača Chelseaja i odbranio njegov udarac. Nedugo nakon toga, tačnije u 36. minuti Drogba je, nakon greške zadnje linije Ekvatorijalne Gvineje, sjajno je prošao dva igrača i pogodio za 1:0.

Domaćin ovog Afričkog kupa nacija pred kraj prvog poluvremena imao je dobru priliku, ali rezultat se nije mijenjao. U drugom dijelu susreta Ekvatorijalna Gvineja zaigrala je bolje nego u prvom, ali to nije donijelo promjene, bar ne rezultatske. Yaya Toure je u 69. minuti izveo slobodan udarac, a Drogba je glavom zakucao loptu u mrežu.

Poslije drugog gola, bilo je prilika na obje strane, a najljepši trenutak desio se u 81. minuti, kada je Yaya Toure postigao sjajan gol iz slobodnog udarca. U sudijskoj nadoknadi Drogba je imao priliku da postigne hat-trick, ali njegov udarac sa nekolika metra završio je preko gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.