Drogba u Torinu vrijeđan na rasnoj osnovi

Kako javljaju engleski mediji

Drogba u Torinu vrijeđan na rasnoj osnovi

Kako piše engleska štampa, napadač Chelsea Didier Drogba vrijeđan je na rasnoj osnovi od strane Juventusovih navijača u Torinu.

U revanš susretu osmine finala Lige prvaka igranom u utorak na torinskom Olimpijskom stadionu mala je grupica Juveovih navijača ispuštala ''majmunske'' zvukove kada bi Drogba dobio loptu, piše The Sun. U Chelseau će zatražiti od UEFA-e da istraže spomenuti incident.

- Naš stav prema rasizmu je jasan. U ovom trenutku nemamo dovoljno dokaza za poduprijeti takve napise. Sada je na UEFA-i da istraži što se zapravo dogodilo, a mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da im pomognemo – rekao je glasnogovornik Chelsea.

Iz UEFA-e će se oglasiti nakon što dobiju izvještaj španskog sudije te utakmice Alberta Undiana, kao i službenog delegata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.