Cirkus u ligi koja je apsurd bh.nogometa: Dva nekada renomirana kluba nisu se pojavila

Veoma skupa liga, klubovi bez ambicija, za koga se sve igra?

Cirkus u ligi koja je apsurd bh.nogometa: Dva nekada renomirana kluba nisu se pojavila

S. Mlaćo
Pravi cirkus vidjeli smo ovog vikenda u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad.

Naime, čak dva meča 15. kola uopšte nisu ni odigrana, tačnije na gostujuće utakmice nisu doputovali cazinska Krajina i bugojanska Iskra.

Bugojanci su se oglasili u subotu i kazali da će klub napustiti takmičenje. Jasno je bilo da neće putovati na megdan FK Vitez te da će meč biti registrovan službenim rezultatom 3:0.

“Obaviještavamo javnost da je sa današnjim danom uprava donijela odluku o prekidu takmičenja NK Iskra zbog financijske situacije u klubu gdje nadležni pod rukovodstvom načelnika Općine cijelu ovu polusezonu nisu Iskri za funkcionisanje dali nikakva sredstva i svjesno Iskru opet guraju u zaduženja. Uprava je primorano morala donijeti odluku o prestanku takmičenja“, između ostalog su naveli iz NK Iskra.

Sadašnji čelnici Iskre najavili su i press konferenciju na kojoj su naveli da će da iznesu brojne stvari, no to sigurno neće privući mnogo pažnje, s obzirom da u Bugojnu većina i ne zna u kojoj ligi igra Iskra, te kako funkcioniše nekada respektabilni klub u bivšoj Jugoslaviji. U proteklom periodu najavljeni su i veliki projekti na stadionu, no to se naravno neće desiti.

Isto se desilo i na meču NK Kiseljak – FK Krajina. Gosti iz Cazina nisu ni krenuli put Kiseljaka.

Oglasi

"Današnja utakmica se neće odigrati zbog nedolaska gostiju iz Cazina! Biti će registrovana rezultatom 3:0 za našu ekipu“, stoji u objavi NK Kiseljak.

U Drugoj ligi Zapad ujedinjeni su klubovi iz NS USK i NS SBK, što je potpuni promašaj, a što se pokazuje iz kola u kolo. Troškovi klubova su veliki, putovanja duža od pet sati u jednom mjestu, a liga amaterska.

Kako sezona odmiče, sve više kluba gubi 'dah', a uoči sezone istupio je NK Krajišnik iz Velike Kladuše.

U ostalim susretima Romari je sa 3:0 savladao Podgrmeč, Rudar sa 1:0 Brnjake, a Sloga u Bosanskoj Otoci sa 6:2 deklasirala Vlašić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Gostujuće pobjede upisali su NK Vitez Bužim i jesenji prvak GNK Bratstvo, kod Novog Travnika, odnosno rivala iz Han Bile.

Prava je sreća da sada u Drugoj ligi Zapad slijedi pauza, jer bi u narednom kolu bile odigrane možda dvije ili tri utakmice. Ko zna...

Promo

Top Komentari

delta
Koje samo budale i lopovi u savezu moraju biti da prave ovakvu skupu ligu za takve amatere i rang takmicenja???
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi