Drugi dio polusezone koštao Leotar
Gershon Kwasi Akkufo (desno) posljednje pojačanje Leotara

Trebinjcima preostaje borba za opastanak u drugom dijelu

Drugi dio polusezone koštao Leotar

Leotar je završio jesenji dio Premijer lige Bosne i Hercegovine na 14. mjestu, tako da u drugom dijelu sezone Trebinjce očekuje grčevita borba za opstanak. Izabranke Bogdana Koraka koštao je drugi dio prve polusezone, u kojem nisu upisali nijednu pobjedu.

Trebinjci su u prvom kolu odigrali bez golova sa Zvijezdom, a u narednoj utakmici poraženi su od aktuelnog prvaka Borca na gostovanju. Prvu pobjedu na svom terenu u ovoj sezoni upisali su u trećem kolu kada su na Policama savladali Slobodu.

Uslijedila su zatim dva poraza od GOŠK-a na gostovanju i Veleža na domaćem terenu, ali odmah u naredne dvije utakmice Trebinjci su to popravili pobjedivši Slaviju i Sarajevo. Pobjeda protiv bordo tima Leotaru je posljednja u prvoj polusezoni. U narednih osam utakmica četiri puta su poraženi, dok su tri utakmice odigrali bez pobjednika.

Boško Milenković, golman Leotara, u pet utakmica u prvoj polusezoni uspio je sačuvati svoju mrežu netaknutom, ali svaki put na Policama. Trebinjci su u 15 utakmica primili 16 golova, dok su postigli samo devet. Najveća pobjeda izabranika Bogdana Koraka bila je protiv Slobode od 2:0, dok nisu doživjeli nijedan teži poraz. Najveći poraz su doživjeli protiv Rudar Prijedora i Željezničara sa 2:0.

Leotar nije postigao nijedan gol u prvom poluvremenu, dok su najčešće pogađali u periodu od 45. do 60. i od 60. do 75. minute. Samo jedan gol su postigli u periodu od 75. do 90. minute. Trebinjci će morati dosta poboljšati svoju igru ukoliko žele u drugoj polusezoni izboriti opastanak u Premijer ligi.

Posljednje pojačanje tima sa Polica bio je Gershon Kwasi Akkufo, koji je došao iz ganskog prvaka Asante Kotokoa, u kojem  je radio trenutni trener Leotara, Bogdan Korak. Pred početak sezone Semjon Milošević je došao na Police kao veliko pojačanje, ali Trebinjcima trebat će još velikih imena ukoliko žele ostvariti dobar rezultat u drugom dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.