Društvo novinara osuđuje ponašanje predstavnika NK Čelik

Novinaru zabranili ulazak na stadion

Društvo novinara osuđuje ponašanje predstavnika NK Čelik

S. Mlaćo

Nakon što je novinaru portala SportSport.ba Dini Kurbegoviću zabranjen ulazak na Stadion Bilino Polje kako bi izvještavao sa prijateljskog meča NK Čelik - NK Novi Travnik, oglasili su se i iz Udruženja novinara BiH te osudili ovaj potez.

Društvo novinara BiH osuđuju ponašanje predstavnika Nogometnog kluba Čelik Zenica, posebno direktora stadiona Bilino polje Edina Omića, koji je u nedjelju, 10. februara, uskratio ulazak na stadion novinaru portala SportSport.ba Dini Kurbegoviću da prati susret.

"Novinar Kurbegović obavijestio nas je da je pomenutu utakmicu redakcija SportSport.ba planirala raditi uživo, to jest imati tekstualni prenos sa svim zanimljivim detaljima meča, Međutim, dvadesetak minuta prije početka susreta, na službenom ulazu stadiona Bilino polje, direktor Omića mu je rekao da ne može ući na stadion i pratiti utakmicu jer "piše nekorektno o Čeliku i piše svakakve laži" - navodi se u saopćenju Društva novinara.

Društvo novinara BiH upozorava predstavnike Čelika da se ne mogu na ovaj način ponašati prema novinarima, uskraćivati im ulazak na Bilino polje da prate utakmice niti birati kome će dati a kome uskratiti pravo obavljanja posla, shodno tome da li je imao u proteklom periodu kritički osvrt prema ovom klubu s bogatom sportskom tradicijom ili ne.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Metropoljac
Nek ne laže pa će gledat utakmice Čelika
0 2
Jadnimi
E moj Edine, otkuda netko kao ti u fudbalu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi