Dudić, Helvida, Fazlagić i Sadiković prva pojačanja

Travnik želi opstanak u Premijer ligi

Dudić, Helvida, Fazlagić i Sadiković prva pojačanja

D. Kurbegović

Nogometaši Travnika jučer su dobili i novog trenera nakon što je sa dužnosti razriješen Husnija Arapović. 

Nakon što nisu uspjeli angažovati Miroslava Ćiru Blaževića i Faruka Hadžibegića, novi trener je Osman Bajrić koji je prije sedam godina uveo Travnik u Premijer ligu BiH, a posljednjih godina je radio na Edukacijskom fakultetu u Travniku.

Osim novog trenera na jučerašnjoj prozivci pojavila su se i četiri nova igrača. Kao što je naš portal i ranije pisao, na Pirotu su se vratili bivši igrači napadač Feđa Dudić i stoper Armin Helvida, a prvi puta dres Travnika će obući Elvis Sadiković bivši igrač Sarajeva i Čelika, koji nastupa na poziciji lijevog beka, te Haris Fazlagić kojem je posljednji klub prije godinu dana bila Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Pored četiri nova igrača, rukovodstvo kluba je najavilo da će u narednom periodu dovesti još 10-tak igrača koji bi trebali pomoći klubu u cilju da na proljeće obezbjedi opstanak u Premijer ligi.

Travnik se nakon prvog dijela prvenstva nalazi na 15 poziciji s 14 osvojenih bodova, te ih čeka velika borba zajedno s Rudarom, Mladosti, Slavijom i Leotarom oko opstanka u društvu najboljih klubova u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.