Dudić nakon Željezničara: Rezultat nerealan, čestitam im na predstavi, nama na pobjedi

Trener Veleža

Dudić nakon Željezničara: Rezultat nerealan, čestitam im na predstavi, nama na pobjedi

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Velež je golovima Nermina Haskića savladao Željezničar s 2:0 u 20. kolu m:tel Premijer lige BiH.

Nakon utakmice dao je svoj sud dao i trener Mostaraca Feđa Dudić.

"Prije svega čestitam svojim momcima na pobjedi. Zamislite koliki je pritisak na našim igračima nakon Leotara. Nakon 9. mjeseca prva pobjeda na domaćem terenu. Imamo nekakav pritisak domaćeg terena, pogotovo dolazi ti Željezničar koji ima tradiciju dobrih igranja ovdje i onda sve se to uklopi. Sigurno da ne možemo biti zadovoljni igrom, ali puno smo mi dobrih utakmica odigrali u prošlosti pa nismo uzimali bodove", rekao je Dudić pa dodao:

"Najvažnije je da smo uzeli tri boda. Rezultat 2:0 nerealan. Željezničar je dosta pokazao. Čestitam im. Hrabra igra. Mlada ekipa koja dosta trči, koja je pogotovo prvo poluvrijeme nas namučila, nije nam dala da razvijemo igru i bit će čvrst orah svakome. Čestitam im na predstavi, nama čestitam na pobjedi. Skinuli smo taj neki teret domaćeg terena, a igra sigurno da mora biti puno bolja. Znat ćemo mi to izanalizirati, ali najvažnije je da smo pobijedili i uzeli tri boda."

Velež u sljedećem kolu na gostovanju Borcu u Banjoj Luci neće moći računati na četiri igrača zbog žutih kartona koje su večeras dobili, a to su Zajmović, Radovac, Hasanović i Ovčina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nažalost dosta igrača je dobilo žute kartone. Šta je tu je, uskočit će neki drugi. Koga nema bez njega se može. Okrećemo se utakmici u Kupu, a nedjelja je daleko, poslije srijede ćemo razmišljati o tome", zaključio je Dudić.

Podsjetimo, Velež naredni izazov očekuje u srijedu u četvrtfinalu Kupa BiH kada igra protiv Širokog Brijega.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PlavoBijeli1921
Feđa hvala na iskrenosti,sretno i vama u nastavku!1921!
5 1
Nele.
Nama na poklonu tacnije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi