Dudić: Rezultati GOŠK-a moraju da se cijene, znam da je u radu spas

GOŠK se 'probudio' nakon slabog otvaranja sezone

Dudić: Rezultati GOŠK-a moraju da se cijene, znam da je u radu spas

S. Mlaćo

"Nema veze, idemo dalje. Borit se, trenirat, doći će i bodovi", pričao je Feđa Dudić nakon što njegov GOŠK nije baš najbolje otvorio novu sezonu Premijer lige.

Nije se ambiciozni Dudić predavao, iako su ga mnogi "stručnjaci" vidjeli kao bivšeg. Čelnici kluba nisu ni pomislili na rokade, svjesni da ovaj mladi stručnjak radi pravi posao. To se pokazalo kao pravi potez. GOŠK je u posljednje dvije utakmice osvojio četiri boda, a jučer na stadionu Perica Pavlović pala skupocjena Tuzla City (3:2).

Dudić nije krio zadovoljstvo zbog iznimno važne pobjede.

"Naravno da moram biti zadovoljan. Tuzla City je u četiri utakmice imala gol razliku 1:2, a mi smo im postigli tri pogotka. Imali smo i dvije - tri sjajne naše, igramo napadački, stvaramo prilike i to me raduje. Tuzla Citiy je kvalitetna ekipa, imaju kvalitetnog trenera i dok se stvari poslože oni će sigurno biti mnogo bolji", priča Dudić.

Vjerovao je u svoje momke, vjerovao da će kvalitetan rad doći na naplatu.

"Sve što smo napravili jučer je bilo iz igre. Nije plod slučajnosti i to me raduje. I poslije Zvijezde 09 (2:2) sam rekao momcima da dignu glavu, da će bodovi doći, ali da moramo vrijedno trenirati i raditi. U radu je spas, ja sam znao da će se nama vratiti sve ako radimo. Svako mora da cijeni rezultate GOŠK-a. Imamo možda najmanji budžet u ligi, a ostvarujemo zaista dobre rezultate. Nije to plod neke sreće, sve što stvorimo je iz igre. U svojim redovima imam igrača koje su neki drugi klubovi otpisali, koji možda ne bi imali prostora u drugim klubovima, ali ti momci pokazuju da su vrijedni i neće biti iznenađenje da na zimu dođu ponude za dva - tri naša nogometaša. Ti momci su relativno jeftini, a dosta kvalitetni", jasan je Dudić.

U premijerligašu iz Gabele lakše se diše nakon jučerašnje pobjede. Vremena za odmor nemaju, već u subotu slijedi duel sa Krupom. Upravo protiv Krupe Dudić je započeo svoju trenersku priču na klupi GOŠK-a. Završilo je podjelom bodova (1:1), a pitali smo ga kako planira zaustaviti sjajnog napadača domaće ekipe Elvira Koljića.

"Krupa je neugodna na domaćem terenu, te odmah imaju tu prednost u odnosu na sve ekipe. Tu treniraju i rade, mi smo toga svjesni, a naravno da ne bih imao ništa protiv da se ponovi rezultat sa mog debija na klupi GOŠK-a".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O Elviru Koljiću govori biranim riječima.

"Koljić se može zaustaviti. Bez obzira na to što je on ako ne najbolji, onda među tri najbolja napadača u ligi. Krupi je donio šest bodova, a mi ćemo se pripremiti da pokušamo zaustaviti njega, ali i Marjanovića te Milovanovića, pa možda i Crnova ako bude igrao", dodao je za kraj razgovora Dudić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi