Dudića protiv Zrinjskog razočarali rezervisti

GOŠK u reprezentativnoj pauzi odigrao prijateljski meč

Dudića protiv Zrinjskog razočarali rezervisti

S. Mlaćo

Reprezentativnu pauzu u NK GOŠK iskoristili su za odigravanje prijateljskog susreta protiv Zrinjskog. Nakon dva poluvremena po 35 minuta bilo je 2:2, a Gabeljani su opet pokazali da nisu protivnik koji leži Plemićima. 

GOŠK je proveo protiv Čolića te imao prednost do 50 minute, a onda preokret Zrinjskog uz dva pogotka Bencuna. Na kraju ipak remi donosi Antonio Raguž. Feđa Dudić, šef struke GOŠK-a, nakon meča bio je polovično zadovoljan.

Zamjerke je imao na račun rezervista koji su potpuno razočarali te primili i dva pogotka.

"Prvih 50 minuta bilo je dosta dobro, u nekim trenucima smo bili i bolji rival od Zrinjskog. Vodili smo 1:0, dobro stajali, a za posljednjih 20 minuta zaista mogu reći da su bili poražavujući. U igru su ušli igrački koji su u kadru i trebaju da daju svoj doprinos, ali oni uđu i hodaju po terenu. Zrinjski je čak dobio crveni karton, igralo se 11 na 10 i opet smo uspjeli primiti dva pogotka", kazao je Dudić, te dodao.

"Moram ipak pohvaliti dvojicu juniora Antonia Ragužća i Kordića koji su dobili priliku u nastavku i bili jedina svjetla tačka. Definitivno su pokazali da se na njih u budućnosti može računati".

U GOŠK-u već razmišljaju u duelu narednog kola protiv Mladosti Doboj Kakanj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sada ide normalni sedmični ciklus. Sutra je regeneracija, ponedjeljak slobodan dan, a od utorka se okrećemo mladosti. I ovo je bila jedna vrsta pripreme za Mladost", dodao je mladi stručnjak koji će definitivno biti jedan od najzaslužnijih ako se u Gabeli i naredne sezone bude igrala Premijer liga BiH.

GOŠK trenutno ima 25 bodova, osam više u odnosu na Čelik koji se nalazi na mjestu koje vodi u niži rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi