Dudo donio pobjedu "bordo" timu
Igrači Zvijezde i Sarajeva imali su teške uslove za igru

Pripremni susret u Gradačcu

Dudo donio pobjedu "bordo" timu

Edmir Škorić

Golom Edina Dude u 11. minuti, fudbaleri Sarajeva danas su u Gradačcu u pripremnoj utakmici savladali Zvijezdu rezultatom 1:0, a trener Mehmed Janjoš može biti zadovoljan formom svojih izabranika uoči evropskih nastupa "bordo" tima.

Kiša je neprestano padala u Gradačcu, no to nije spriječilo solidan broj gledalaca da dođu na stadion Banja Ilidža. Janjoš i Ninković imali su priliku provjeriti sa kakvim to igračima raspolažu. Već od prve minute gosti iz Sarajeva imaju incijativu, što im se isplatilo već nakon 11 minuta igre. Naime, golman Zvijezde Elvis Karić odbio je loptu na nekih 17 metara odakle Edin Dudo šutira po sredini gola, lopta neočekivano završava za leđima bivšeg golmana "bordo" tima. Nekoliko minuta ranije Torlak je imao dobru šansu da glavom ugrozi gol Zvijezde, no lopta je otišla poviš gola.

Zvijezda - Sarajevo 0:1

Strijelac: 0:1 - Dudo (11).
GRADAČAC - Stadion  "Banja Ilidža". Gledalaca: 850. Žuti kartoni: Pliska, Hadžić, Alaim /Sarajeo/
ZVIJEZDA: Karić, Brković, Kraišnik, Jusić, Vasilić, Savić, Genjac, Hamzić, Ner. Huseinbašić, Lazić, Omeragić. Trener: Ratko Ninković.
SARAJEVO: Alaim, Rizvanović, Maksumić, Torlak, Belošević, Muminović, Janjoš, Dudo, Džakmić, Hadžić, Jahović. Trener: Mehmed Janjoš.
Sudija: Tarik Halilović /Gradačac/.
Belošević je, potom, imao priliku u 15. minuti, a opasan je bio i napadač Damir Hadžić sredinom prvog dijela. Tek tada igrači Zvijezde dolaze do igre, prethodno kao da su "zmajevi" bili uspavani. Teren je bio dosta otežan zbog neprestane kiše. Prvu izglednu priliku "crveno-bijele" su imali u 40. minuti kada Jusić glavom pogađa okvir Alaimovog gola, no golman Sarajeva je siguran. A, onda u samoj završniti prvog dijela Brković pogađa prečku gostiju iz slobodnog udarca. Bila je to, zasigurno, najbolja prilika Zvijezde u prvom poluvremenu.

Trener Ninković u poluvremenu je izvršio nekoliko izmjena, pa su na teren ušli Damir Smajlović, Moussa Diabang i Samir Haznadar. Upravo Smajlović donosi Zvijezdi svježinu. Sredinom drugog dijela Smajlović je imao stopostotnu priliku, ipak sa metar od gola pogađa ravno u Alaima. Zatim je domaći trener umjesto Lazića ubacio Senada Husića, koji se danas pokazao kao najbolje Zvijezdino pojačanje. Janjoš je šansu pružio Avdiću, Pliski, Čomoru i Hamzagiću.


Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.