Dudo odlazi u Azerbejdžan
Dudo je u Sarajevo stigao iz Željezničara

FC Mughan nudi fantastične uslove za igrača Sarajeva

Dudo odlazi u Azerbejdžan

Prema svemu sudeći vezni igrač kluba sa Koševa, karijeru bi trebao nastaviti u Azerbejdžanu. Edin Dudo FK Sarajevo mogao bi napustiti još i prije nego što klub nastavi svoj put u Evropi.

Bosanskohercegovački trener Kemal Alispahić preuzeo je ekipu azerbejdžanskog FC Mughana, a u svojoj novoj ekipi želio bi vidjeti grača Sarajeva, Edina Dudu.

"Istina da postoji kontakt sa klubom iz Azerbejdžana, ali sve će se znati kada se vratim sa ekipom iz Trneve", rekao je Edin Dudo. "Bilo bi dobro ako uspijem dogovoriti agažman, jer mi zaista nude fantastične uslove", dodao je on.

Uprava kluba sa Koševa spremna je da pusti Dudu ukoliko sa Azerbejdžancima uspiju naći zajednički jezik oko obeštećenja. 

"Mi nismo ni jednom igraču pravili smetnje pri inostranom agažmanu, ali Dudo ima ugovor sa nama i ako nam daju pristojno obeštećenje dozvolit ćemo mu odlazak", rekao je Senad Merdanović.

Još da kažemo da bi Dudo trebao zarađivati 80.000 američkih dolara po sezoni. FC Mughan je mlad klub osnovan 2007. godine. Ranije se zvao NBC Salyan što je ime glavnog grada Azerbejdžanske pokrajine Rayon (gradić od oko 40.000 stanovnika). U azerbejdžansku Premier ligu ušli su u prošloj sezoni i završili na 12. mjestu, tačnije, za samo dva boda izbjegli su ispadanje u niži rang.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.