Dudu i Olić potopili Bjelorusiju

Kvalifikacija za SP

Dudu i Olić potopili Bjelorusiju

Reprezentacija Hrvatske ostvarila je veoma važnu pobjedu na gostovanju kod Bjelorusije i tako se učvrstila na drugom mjestu svoje kvalifikacione grupe.

Kockasti su poveli u 22. minuti, nakon što je Kranjčar izveo korner, Ivica Olić je glavom pogodio za 1:0. Na 2:0 povisio je Arsenalov napadač Eduardo Da Silva, nakon lijepe akcije u kojoj su učestvovali Modrić, Olić, Mandžukić i Srna.

Bjelorusija se pokušala vratiti u utakmicu, a devet minuta prije kraja na 1:2 je uspio smanjiti Verhovcov. Međutim, mnogo razigranija i raspoloženija za igru selekcija Hrvatske, brzo je uzvratila, a strijelac je ponovo bio novi napadač minhenskog Bayerna Olić, na asistenciju Ivana Rakitića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.