Duel prežaljenih na Bilinom polju, Petrović daje šansu juniorima protiv Mladosti
Putnici u niži rangu su poznati, do kraja sezone preostaje borba za prestiž.

Predzadnje kolo Lige za opstanak

Duel prežaljenih na Bilinom polju, Petrović daje šansu juniorima protiv Mladosti

Danas su na rasporedu tri utakmice devetog, predzadnjeg, kola Lige za opstanak, a kako nijedan susret nema preveliki rezultatski značaj, subota na premijerligaškim terenima donosi nadmetanja za prestiž i navijače.

Čelik će na svom Bilinom polju ugostiti ekipu Viteza u duelu dvije ekipe koje će naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH, a sigurno je da se Zeničani žele pobjedom oprostiti od domaćih navijača i Premijer lige.

Crno-crveni će po prvi put u svojoj historiji nastupati u Prvoj ligi FBiH, a tri boda bi donekle doprinijela poboljšanju atmosfere u ekipi koja je vezala dva poraza. Trener Prljača će ponovo imati određenih problema sa igračim kadrom, ali za očekivati je da će šansu dobiti oni koje smo nešto rijeđe gledali u dresu Čelika tokom sezone.

Sa druge strane, rasterećeni Vitez ima sličan cilj kao i Čelik, a to je što časniji oproštaj od Premier lige u preostala dva kola. Vitez je u prošlom kolu slavio protiv Borca, a sigurno je da će i danas igrati otvoreno.

Danas je na rasporedu i susret GOŠK-a i Borca u Gabeli.

GOŠK je u prošla tri kola vezao isto toliko pobjeda i lagano riješio pitanje opstanka, dok je i banjalučkom Borcu pošlo za rukom izboriti ostanak u Premijer ligi, pa današnji susret ove dvije ekipe predstavlja bitku za prestiž i eventualno što bolje pozicije na kraju sezone. Borac se dva kola prije kraja sezone nalazi na 4. poziciji u Ligi za opstanak sa 35 bodova, dok je GOŠK drugi sa četiri boda više na svom kontu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slična situacija će biti i sa duelom Slobode i Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Tuzlaci sigurno žele pružiti dobru predstavu pred svojim navijačima, a uzmemo li u obzir kako je u Ligi za opstanak do sada igrala rasterećena ekipa Mladosti na Tušnju nas sigurno očekuje otvorena utakmice sa puno golova. Treba dodati i da je Slavko Petrović poručio da će danas dati priliku juniorima, te da u ekipi Slobode treba očekivati pet ili šest igrača iz omladinskog pogodna.

Svi susreti devetog kola Lige za opstanak počinju u 17:00 sati.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Osojnica
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi