Duel starih rivala na Bilinom polju
Trener Čelika Ivo Ištuk najavljuje pobjedu protiv Želje

Danas na programu 1. kolo Premijer lige

Duel starih rivala na Bilinom polju

Današnjim susretima počinje nova sezona u Premijer fudbalskoj ligi Bosne i Hercegovine. Danas je na programu šest utakmica, Sarajevo i Sloboda igraju sutra, dok je meč između Širokog i Slavije odgođen.

U današnjim susretima sastaju se: Velež – Travnik, Laktaši – Borac, Leotar – Rudar, Zvijezda - Zrinjski (ovi susreti počinju u 17:30), dok će u večernjem terminu od 20:30 sati snage odmjeriti Olimpik – Modriča, a derbi dana igra se na stadionu Bilino polje, gdje će Čelik dočekati sarajevski Željezničar.

Najviše pažnje prvog dana nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine svakako privlači dvoboj izmedu Čelika i Željezničara na Bilinom polju. Biće to duel starih rivala koji su prošlu sezonu odigrali na niskom nivou i koji na klupama imaju nove trenere. Na klupi Želje odnedavno ponovo sjedi Amar Osim, dok je Ivo Ištuk na klupi Čelika zamijenio Marijana Bloudeka.

„Smatram da imamo potrebnu dozu kvaliteteta u ekipi, koja je spoj iskustva i mladosti. Naš večerašnji protivnik Željezničar nalazi se u prilično sličnoj situaciji kao i mi. I oni su tek u procesu stvaranja ekipe i bez sumnje su protivnik za svaki respekt, ali mi ćemo učiniti sve da novu sezonu otvorimo pobjedom“, rekao je trener Čelika Ivo Ištuk.

“Jako je nezahvalno prognozirati bilo koju utakmicu u Premijer ligi, pogotovo kada se radi o gostovanju. Treba samo uzeti statistku i pogledati omjer pobjeda domaćina i gostiju. Iz tog razloga u neku ruku bilo bi dobro kada bi se iz Zenice vratili sa osvojenim bodom, ali bi s druge strane to izgledalo prilično minimalistički. Naravno, da kažem da ćemo se vratiti sa punim plijenom bilo bi maksimalistički”, smatra trener sarajevskih plavih Amar Osim.

Ištuk u večerašnjem dvoboju neće moći računati na povrijeđene Adnana Zahirovića i Jasmina Smriku, te na Bojana Markovića i Harisa Dilavera, koji odrađuju kaznu zbog tri crvena kartona. U sastavu Čelika također neće biti ni Ante Radića i Vedada Džafića za koje još nije riješena papirologija oko registracije.      

U Željezničaru je bilten mnogo bolji, pa Amar Osim u Zenici neće moći računati samo na Serdarevića, koji još uvijek trenira smanjenim intezitetom.

Od ostalih današnjih susreta vrijedi izdvojiti i komšijski derbi, koji u Laktašima igraju istoimeni domaćin i banjalučki Borac, dok će sarajevski Olimpik svoj debi imati večeras na Grbavici gdje će Vukovi dočekati nekadašnjeg šampiona Bosne i Hercegovine ekipu Modriča Maksime. Travnik će na uvijek neugodno gostovanje u Vrapčićima kod Veleža, dok aktuelni prvak države, mostarski Zrinjski gostuje Zvijezdi u Gradačcu.


Parovi 1. kola Premijer lige


ZVIJEZDA – ZRINJSKI    (17:30)
VELEŽ – TRAVNIK     (17:30)
LAKTAŠI – BORAC     (17:30)
LEOTAR – RUDAR     (17:30)
OLIMPIK- MODRIČA        (20:30)
ČELIK – ŽELJEZNIČAR    (20:30)
SARAJEVO – SLOBODA     (nedelja, 20:00)
ŠIROKI BRIJEG – SLAVIJA    (odgodeno)

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.