Duel titana

Statistika: Ronaldo vs. Messi

Duel titana

M. Skaka

Kako sezona odmiče, dvoboj dvojice ponajboljih igrača svijeta, Cristiana Ronalda i Lionela Messija ne gubi na intenzitetu nego se zaoštrava.

U utrci za španskom titulom udarne igle Reala i Barcelone ruše rekorde pred sobom i svake sedmice ostavljaju nas bez daha.

U španskoj Primeri, Ronaldo je prvi strijelac sa 32 gola, dok je Messi mrežu tresao 30 puta, ali i odigrao utakmicu manje. Njihov udio u golovima svojih ekipa je nevjerovatan. Ronaldo je dao 36,4% Realovih golova u ovoj sezoni Primere, dok je Messi tu još bolji: čak 40% od golova koje postiže Barcelona - postiže Messi.



Kada bi Ronaldo i Messi sabrali svoje golove imali bi bolji saldo od svih timova Primere (izuzev njihovih ekipa) i mogli bi samostalno izboriti plasman u Ligu prvaka.

Ako izmemo utakmice Primere, Messi je dosta uspješniji od Ronalda: Pogodio je 12 puta u Ligi prvaka i 2 puta u Kupu kralja, dok je Ronaldo bio strijelac 4 puta u Ligi prvaka i 3 puta u Kupu.

Sve ukupno, Messi na svom kontu u svim takmičenjima ima nevjerovatna 44 gola, a Ronaldo 39. U utrci za Zlatnu kopačku, učinak njih dvojice, daleko je ispred svih strijelaca Evrope. Jedan Van Persie koji je treći na listi, ima skoro upola manje golova od Messija (25).

Ova dva igrača probudila su emocije miliona. Čak i među čitaocima našeg portala osjeti se jaka podjela na CR7-ovce i Messijevce. Na Facebooku, Ronaldo ima 41 mlion fanova, dok je Leo Messi tu nešto slabiji - 33 miliona.

Sezona još nije gotova i sigurno ćemo vidjeti još mnogo od ove dvojice fudbalskih titana.

Želite li dati svoj komentar o duelu Ronalda i Messija učinite to na našem forumu ili našoj Facebook stranici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.