Duff kao kapiten upisuje 100. nastup u dresu Irske

Duff kao kapiten upisuje 100. nastup u dresu Irske

E. Škorić

Kapitensku će traku ponijeti na svojoj ruci Damien Duff, krilni nogometaš Republike Irske, protiv Italije u posljednjem, 3. kolu grupe C Eura 2012.

Kapiten Iraca je Robbie Keane, no tu će ulogu preuzeti Duff jer će protiv Italije upisati svoj 100. nastup u nacionalnom dresu.

 

"Za mene je ovo ponosan trenutak, ali radije bih sutra uzeo tri boda nego upisao 100. nastup", izjavio je Duff, koji je za Irsku debitirao 1998. godine u utakmici protiv Češke.

 

Irci će pokušati protiv Azzurra doći do barem jednog boda na Euru, a Italijanima samo pobjeda odgovara za plasman u četvrtfinale, no i ona bi bila upitna ako Hrvatska odigra neriješeno s dva i više postignutih golova Španiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.