Duff propušta Armeniju, upitan za Andoru

Duff propušta Armeniju, upitan za Andoru

E. Škorić

Republika Irska u petak započinje kvalifikacije za odlazak na  Evropsko prvenstvo i to gostujućom utakmicom sa Armenijom. No, selektor Giovanni Trapattoni neće moći računati na iskusnog veznjaka Damiena Duffa.

Duff je "pokupio" povredu tokom subotnje prvenstvene utakmice  Blackpoola i Fulhama (2:2), te će prvi nastup svoje reprezentacije u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu odgledai sa tribina.

Duff ima 84 nastupa za izabranu vrstu, a njegov klub će procijeniti da li će on biti spreman za drugu kvalifikacionu utakmicu sa Andorom koja se igra u utorak navečer.

Zbog povrede, Trapattoni ne može računati i na Keitha Andrewsa, veznjaka engleskog Blackburna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.