Duisburg kaznio svog golmana

Duisburg kaznio svog golmana

E. Škorić

Florian Fromlowitz, 25-godišnji golman njemačkog drugoligaša Duisburga, kažnjen je sa 100.000 eura zbog toga što je odbio biti u sastavu momčadi.

Duisburg je sinoć s 3:0 savladao Braunschweig, a neposredno prije te utakmice Fromlowitz je saznao da za njega nema mjesta na golu. Pobjegao je iz hotela u kojem su odsjeli nogometaši Duisburga.

Klub ga je kasnije kaznio sa novčanom kaznom od 100.000 eura i upozorio. U subotu se putem zvanične stranice kluba 25-godišnji golman ispričao za svoj nepromišljeni čin.

"Želim se ispričati klubu, navijačima, trenerskom osoblju, menadžeru i jako se kajem zbog onoga što sam napravio. Učinio sam nepromišljenu glupost u petak", rekao je Fromlowitz poslije razgovora sa sportskim direktorom Ivicem Grlićem, bivšim bh. reprezentativcem.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.