Duisburg na najbolji način ispratio Grlića

Oprostio se Ivo

Duisburg na najbolji način ispratio Grlića

Edmir Škorić

Nekadašnji bh. reprezentativac Ivica Grlić danas je u Duisburgu odigrao veličanstvenu oproštajnu utakmicu.

Na veliki način su u Duisburgu ispratili dugogodišnjeg kapitena i istinsku legendu. Desetak hiljada ljudi prisustvovalo je revijalnoj utakmici, u kojoj su nastupili "Ivo i prijatelji", za koje je Grlić igrao prvo poluvrijeme, te "Zebra Allstars", tim u kojem su nastupale klupske legende, a njima se u drugom dijelu pridružio i Grlić.

Manifestaciji su prisustvovali i hrvatski nogometaši Ivan Klasnić te Ivica Banović, kao i mnogi drugi. Prijateljska utakmica završena je 11:8 u korist "Ivinih prijatelja". Grlić je postigao dva pogotka, najprije za jednu, a u drugom dijelu za drugu - onu iskusniju ekipu.

Grlić je u Duisburg stigao iz Alemannije Aachen 2004. godine. Za plavo-bijele je odigrao 168 utakmica i postigao 27 golova. Dres bh. reprezetnacije nosio je u periodu između 2004. i 2007. godine. Postigao je za najdraži dres četiri gola u 26 odigranih utakmica.

Dodajmo na kraju da je Grlić u maloj skupini igrača u čiju je čast organizovan ovakav oproštajni spektakl u Duisburgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije