Dujaković: Nema vremena za slavlje, prvenstvo je dugo

Najbolji igrač 1. kola PLBiH

Dujaković: Nema vremena za slavlje, prvenstvo je dugo

Metalleghe BSI na sjajan način je otvorio debitantsku sezonu u BHT Premijer ligi BiH 

U prvoj utakmici sezone 2016/17. premijerligaš iz Jajca je na stadionu Bilino polje uspio savladati Čelik rezultatom 3:1, a jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je Siniša Dujaković koji uspio dva puta matirati golmana Semira Bukvića. 

Na samom početku razgovora za SportSport.ba ovaj 24-godišnji defanzivac je priznao da nije očekivao da će Metalleghe BSI uspjeti postići tri pogotka Čeliku, a osvrnuo se i na svoju fenomenalnu partiju u dresu tima iz Jajca. 

"Nismo očekivali da će Čelik na kraju biti savladan sa 3:1. Dobro smo djelovali tokom cijele utakmice i pokazali smo da smo u ovom trenutku kvalitetniji protivnik, tako da smo sasvim zasluženo ostvarili pobjedu. Ujedno za nas je historijska i prva u elitnom rangu", kazao nam je Dujaković.

Dujaković dodaje da unatoč pobjedi pretjerane euforije u Metallegheu nema. 

"Mi se za svaku utakmicu posebno pripremamo. Znali smo da samo uz maksimum svih igrača možemo slaviti na Bilinom polju, ali jedna utakmica ne znači ništa. Dobro je da smo startali pobjedom, no prvenstvo je dugo i već smo skoncentrisani na sljedeću utakmicu. Nemamo vremena da slavimo", ističe Dujaković i dodaje da vjeruje da će njegov tim izboriti opstanak.

"Vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti cilj koji smo zacrtali. Doveli smo kvalitetna pojačanja, dobro se slažemo u svlačionici i nema razloga da ne budemo optimistični. Svjesni smo da mi nismo veliki klub, tek smo ušli u društvo najboljih, ali znamo šta nam je činiti do kraja sezone."

Bivši fudbaler Borca i Kozare je prema izboru portala SportSport.ba proglašen za najboljeg igrača 1. kola BHT Premijer lige BiH.  

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To što sam izabran za igrača kola mi je svakako motiv više i ujedno čast. Trudit ću se da i u narednom periodu pružam dobre partije", podvukao je Dujaković na kraju razgovora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti