Dujković: Poziv u reprezentaciju najbolji poklon za rođendan

Golman Zrinjskog za SportSport.ba

Dujković: Poziv u reprezentaciju najbolji poklon za rođendan

Dino Kurbegović

Selektor reprezentacije BiH u nogometu Mehmed Baždarević danas je objavio spisak igrača za utakmice protiv Andore i Austrije. Na spisku se ponovo našlo ime 32-godišnjeg golmana Ratka Dujkovića, kojem je i novi selektor nakon Safeta Sušića ukazao povjerenje.

Dujković je pozvan zajedno s Begovićem i Šehićem, a njegove odbrane u prva dva kola proljetnog dijela prvenstva nisu prošle neopaženo. Kontaktirali smo čuvara mreže mostarskog Zrinjskog, koji je bio presretan nakon novog poziva u državni tim.

"Danas mi je 32 rođendan i poziv u reprezentaciju je svakako najbolji poklon koji sam mogao dobiti, presretan sam što ću ponovo biti na okupljanju rame uz rame sa najboljim igračima koje naša zemlja ima, iako sam relativno iskusan golman, na treninzima reprezentacije može dosta toga novog naučiti, posebno kada posmatrate Asmira Begovića jednog od najboljih golmana u Premiershipu. Drago mi je što novi selektor više prati Premijer ligu vidi se da je pun motiva i želje da pogleda što više kandidata i uvjeri se u kvalitet naše lige", govori Dujković.

Svojim odbranama u prva dva kola i Kup utakmici protiv Veleža istaknuo se u najboljeg pojedinca ekipe Zrinjskog.

"Nismo baš zadovoljni početkom proljetnog dijela prvenstva, napravili smo kiks protiv Drine koji sigurno niko nije očekivao, igrali smo neriješeno protiv Veleža, ali sve je otvoreno kada je u pitanju uzvrat u Vrapčićima. Dobro je što su i ostale ekipe iz vrha tabele kiksale ovo kolo, tako da je bodovna razlika između prva četiri tima veoma mala. Mi imamo ambicije odbraniti titulu prvaka, te pokušati i osvojiti Kup, a nadamo se da ćemo ove sezone osvojiti makar jedan trofej", kazao je za SportSport.ba Ratko Dujković, golman prvaka države, koji je u dosadašnjih 17. kola Premijer lige primio samo sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.