Sarajevo dočekuje Travnik

Duljević: Favoriti smo, ne smijemo dozvoliti iznenađenje

T. Hebib

Na današnjoj konferenciji FK Sarajevo pred prisutnim novinarima govorio je i prvotimac Haris Duljević. 

Duljević je optimističan povodom nedjeljne utakmice 17. kola Premijer lige BiH protiv Travnika, ističući da je Sarajevo izraziti favorit i da njegov tim ne smije dozvoliti iznenađenje. 

"Mi smo ušli u pobjedinčki kolosijek i u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Imat ćemo pravilan pristup kao i u proteklim utakmicama i nadam se da neće biti problema protiv Travnika," izjavio je Haris Duljević na konferenciji za medije, te se osvrnuo na svoju formu. 

"Što se tiče moje forme, prezadovoljan sam otkako je Ješić došao. Promijenio se moj pristup treninzima i odnosima i to je dovelo do poboljšanja forme. Nadam se da ću nastaviti u ovakvom ritmu."

Duljević je svjestan da će biti teško igrati po teškim uslovima, a na kraju je najavio da će zajedno sa saigračima dati maksimum na terenu. 

"Biće teško kao i u Zvorniku gdje su uslovi utakmicu bili katastrofalni. Kakav teren nama takav je i njima, mi moramo se adaptirati na sve i nadam se da nećemo imati problema u utakmici. Mi smo izraziti favoriti i daćemo sve od sebe da pobijedimo. Uvijek ima iznenađenja, ali ne smijemo dopustiti to kako bi se priključili samom vrhu gdje nam je i mjesto", dodao je.

Rustemović je naglasio da svaki klub na Koševu igra defanzivno. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da smo u dobroj formi, a jedan od glavnih razloga tome je pristup treninzima i utakmicama. Što se mene tiče, dobio sam slobodu kod šefa i kao grupa dobro radimo. Svaka ekipa koja dođe na Koševo postavi se defanzivno, a na nama je da probijemo taj bedem i dođemo do pobjede", kazao je Rustemović, koji je na kraju pozvao sve navijače da dođu u što većem broju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.