Fudbaler Sarajeva uoči derbija

Duljević: Idemo na pobjedu, navijače ne trebamo zvati

Naredno kolo Premijer lige BiH donijet će 106. vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva.

Tim sa Koševa je u odnosu na Željezničar u mnogo boljoj formi, ali unatoč tome Haris Duljević ističe kako se u derbiju nikad ne zna. 

"Kao i svaku utakmicu, idemo na pobjedu što je i normalno, ali u derbiju se nikad ne zna. Uz željeni pristup i dosta truda ćemo pokušati ostvariti dobar rezultat", izjavio je Duljević uoči današnjeg treninga. 

Duljević, koji je svojim golom odlučio posljednji sarajevski derbi, smatra da je Željezničar najopasniji iz kontra napada.

"Željezničar je u blagoj krizi, najopasniji su iz kontra napada i imaju par dobrih igrača koji mogu napraviti problem. Protivnik se ne smije potcijeniti, jer u derbiju nema izrazitog favorita. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat", kaže Duljević i dodaje:

"Uvezali smo tri utakmice, nismo primili gol, izbacili smo Zrinjski iz Kupa i nadam se da ćemo nastaviti takav niz."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju svog obraćanja medijima Duljević je istakao da navijačima nije potreban poziv za nedjeljnu utakmicu. 

"Ne treba poziv navijačima, jer će ionako doći u velikom broju. Nadam se da ćemo ih obradovati."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.