Dumić pomogao Rasmussenu da sruši Kopenhagen

Sarajlija iz Brondbyja

Dumić pomogao Rasmussenu da sruši Kopenhagen

Dario Dumić svojom asistencijom jučer je doprinio pobjedi Brondbyja nad Kopenhagenom od 2:1. Sarajlija, koji igra za mlađe selekcije Danske, na terenu je proveo 20-ak sekundi, što mu je bilo dovoljno da uposli Thomasa Rasmussena.

Dumić u posljednje vrijeme sve više dobiva priliku sa klupe, a s obzirom na pruženo u toj, relativno, maloj minutaži, mogao bi ubrzo postati standardan prvotimac Brondbyja. Inače igra na poziciji stopera i zadnjeg veznog, no nekada dobije priliku i u vrhu napada, kao u jučerašnjoj utakmici.

"Pobjeda protiv Kopenhagena je fantastična. Nismo ih pobijedili tri godine. Bila je to velika pobjeda za nas, za navijače i cijeli klub", rekao je s oduševljenjem Dumić na početku razgovora za SportSport.ba.

"Uvijek idemo na pobjedu, ali znamo svi koliko  je Kopenhagen jak. U posljednjih nekoliko utakmica protiv njih bili smo blizu pobjede. Jučer smo imali tu potrebnu dozu sreće, koji ranije nismo imali", rekao je 19-godišnji polivalenti igrač Brondbyja.

"Nisam ni u najluđim snovima zamislio da ću ja asistirati kod pobjedničkog gola. Presretan sam zbog toga. Ta pobjeda mnogo znači za klub. Da li očekujem standardno mjesto u prvom timu? Svaki dan vrijedno radim i treniram. Zalažem se na utakmicama, a trener je taj koji odlučuje", dodao je Dumić koji je istakao kako Brondby sigurno može izboriti opstanak u ligi.

Iako je nastupao za skoro sve mlađe selekcije danske reprezentacije, prati sve utakmice našeg nacionalnog tima. Razočaran je što se naša reprezentacije nije plasirala na Evropsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu, ali priznaje da je Portugal dosta jača ekipa i da su zasluženo se plasirali na EURO.

"Realno, Portugal je bio bolji od nas. Bio sam razočaran, ali kad je neko bolji od tebe, onda je tako. Da smo postigli gol u Zenici, mislim da bi bilo drugačije. Smatram samo da je rezultat mogao biti manju, ali Portugalci su zasluženo otišli na Evropsko prvenstvo", kaže Dumić koji više puta rekao da je spreman odreći se svega u Danskoj i zaigrati za našu reprezentaciju.

Asistenciju Dumića možete pogledati na devetoj minuti videa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije