Dunga: Igraće dvije najbolje ekipe

Večeras finale Kupa konfederacija

Dunga: Igraće dvije najbolje ekipe

Brazil i SAD odigraće danas u Johannesburgu finalnu utakmicu Kupa konfederacija, a brazilski selektor Dunga tvrdi da su do finala stigle dvije najbolje reprezentacije. Iako se u finalu očekivao duel Brazila i Španije, od njega neće biti ništa. Planove su pokvarili  Amerikanci pobijedivši u polufinalu Špance sa 2:0, a i Brazil se jedva plasirao u finale, savladavši domaćina Južnoafričku Republiku golom Danija Alvesa tek u 88. minuti.

”Sve smo nemirniji kako se bliži utakmica, što je i normalno. U finalu su dvije najbolje reprezentacije, dvije selekcije koje su bile najdjelotvornije na ovom turniru, te koje su zaslužile plasman u finale. Amerikanci su taktički vrlo snažna momčad, opasni su iz kontranapada i stvaraju protivnicima mnoge teškoće”, smatra Dunga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.