Dupli peh: povreda Misketa i debakl

Bundesliga, 31. kolo

Dupli peh: povreda Misketa i debakl

Fudbaleri Wolfsburga danas su u Stuttgartu doživjeli pravi debakl. Domaći sastav je na krilima četverostrukog strijelca Maria Gomeza slavio sa 4:1, a bh. fudbaler Zvjezdan Misimović zbog povrede je morao napustiti teren u prvom poluvremenu.

Ako postoji utjeha, onda je to novi gol Edina Džeke koji je mrežu Lehmana pogodio za 1:2, ali lider nije imao snage za preokret.



Kiks «vukova» iskoristio je Bayern koji je pobjedom nad Energiem od 3:1 sustigao Wolfsburg na prvom mjestu. Oba tima sada imaju po 60 bodova.

U borbu za naslov umiješala se i Hertha. Berlinska ekipa slavila je sa 2:0 nad Bochumom.
Slavio je konačno i Hoffenheim. Bilo je 2:0 u duelu sa Cologneom, a strijelac prvog gola bio je Salihović.



Rezultati
Borussia Dortmund - Karlsruhe 4:0, Energie Cottbus - Bayern Munich 1:3, Hannover - Eintracht Frankfurt 1:1, Hertha BSC - Bochum 2:0, Hoffenheim -  FC Cologne 2:0, Stuttgart - Wolfsburg 4:1.

Poredak
Wolfsburg 60 bodova, Bayern 60, Hertha 59, Stuttgart 58, Dortmund 55, Hamburg 55 (meč manje), Schalke 49 (-), Hoffenheim 48, Leverkusen 46 (-)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.