Novi fudbaler Sheriffa

Dupovac: Ostat će žal što sa Sarajevom neću osvojiti titulu

Dojučerašnji kapiten FK Sarajevo Amer Dupovac karijeru će nastaviti u moldavskom Sheriffu a pred kamerama portala SportSport.ba dao je oproštajnu izjavu.

"Naravno da mi je teško pao rastanak od saigrača. Tu sam već pet godina u prvom timu i sigurno da nije lako otići. Ovo je jedan novi korak u mom životu i željan sam novih izazova", započeo je Amer Dupovac razgovor za SportSport.ba i nastavio:

"Ovo je bila teška odluka za mene. Dao sam sebi par dana da odlučim o nekim stvarima. Stigla je ponuda Sheriffa koja je zadvoljila i klub i mene. Žao mi je što sa Sarajevom neću osvojiti titulu, to je bila moja velika želja. Nadam se da će moji momci to uraditi i bez mene".

Odlazak u Sheriff bi Dupovcu mogao značiti mnogo.

"Nadam se da će me ova promjena kluba približiti i reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Sheriff je jak klub koji želi napraviti evropski iskorak i u njemu igra mnogo reprezentativaca. Što se tiče ljudi iz kluba, bili su maksimalno korektni i lako smo se dogovorili".

Amer Dupovac je bio kapiten FK Sarajevo što je za njega bila velika čast.

"Navijam za Sarajevo otkad znam za sebe i prelijep je osjećaj bio prvi put izvesti saigrače na teren kao kapiten. To je velika čast i privilegija i veoma mi je drago što sam bio dio toga. Ima dosta igrača koji bi mogli naslijediti moju ulogu a to će odlučiti šef. Mislim da mu neće biti teško".

Sa Sarajevom je prošao i dobre i loše trenutke.

"Jedna od najdražih utakmica mi je derbi u kupu BiH kada je trener bio Mirza Varešanović, Levski ali i ove evropske utakmice u Grčkoj, Njemačkoj... Naravno, pamtit će se i pobjeda protiv Željezničara. Najteže mi je pao poraz protiv Zete jer taj rezultat nije bio realan".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iskoristio je Dupovac priliku da pozdravi navijače svog bivšeg kluba i zaželi im da se raduju tituli prvaka BiH.

"Navijačima hvala na svemu jer bez njih ne bih bio ovdje gdje sam. Sarajevu želim sve najbolje i da titula stigne na Koševo. Navijači Sarajeva su najbolji u Bosni i nadam se da ćemo se nekada ponovo družiti".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.