Dupovac: Pobjeda je još draža jer je ostvarena na Grbavici

Kapiten bordo tima nakon pobjede nad velikim rivalom

Dupovac: Pobjeda je još draža jer je ostvarena na Grbavici

Fudbalski klub Sarajevo slavio je u 104. vječitom gradskom derbiju protiv Željezničara na Grbavici rezultatom 2:1. 

Kapiten Sarajeva Amer Dupovac upisao je svoj prvi trijumf u derbiju na gostujućem terenu, što je prema njegovim riječima još veća satisfakcija za njega i saigrače. 

"Još uvijek nemam poraza u derbiju kada sam na terenu. Sjedio sam na klupi kada smo poraženi u derbiju na Grbavici posljednji put. Tako da sam samo tada okusio poraz u derbiju. Velika je stvar pobijediti u derbiju, a sigurno da je pobjeda još draža jer je izborena na Grbavici. To je dan za koji svi živimo i teško je riječima opisati taj osjećaj," kaže Dupovac na početku razgovora. 

Osim što je ovo za defanzivca Sarajeva prvi trijumf na Grbavici, Dupovac je upisao i prvu pobjedu u derbiju kao kapiten ekipe. 

"Velika je čast i odgovornost biti kapiten Sarajeva i izvesti ekipu na teren i još kada slavite u derbiju to je poseban osjećaj. Nešto što ću pamtiti čitav život i uvijek ću se sjećati te utakmice," kaže Dupovac. 

Kapiten Sarajeva odlično je ušao u sezonu. Nakon toga uslijedile su nešto lošije partije, ali je dolaskom Kodre na klupu tima iz Titove 38/b Dupovac opet u odličnoj formi. 

"Sigurno je da sam malo bio pao u formi, što je i normalno kada imate tako veliki broj utakmica. Drago mi je što se sada vraćam u pravu formu. Novi šef struke donio je neke novine i od njega učim mnogo, baš kao što sam i od prethodnih naučio mnogo toga. Svaki trener ima svoje metode rada," kaže Dupovac. 

Bordo tim će do kraja prvog dijela sezone odigrati još dva susreta. U narednom kolu ekipa sa Koševa dočekuje Vitez, a potom će izabranici Mehe Kodre gostovati na Tušnju kod Slobode. 

"Naravno da moramo potvrditi ovu pobjedu u velikom derbiju. Sada ne smije biti opuštanja i naš cilj se zna u svakom susretu. Idemo utakmicu po utakmicu, sada nam dolazi Vitez i cilj je pobjeda," kaže Dupovac. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kapiten Sarajeva ističe kako je u danima nakon derbija izuzetno lijepo prošetati ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine. Večeras će kao i svi ljubitelji fudbala pratiti utakmice Lige prvaka. 

"Naravno da pratim Ligu prvaka i moj favorit je Real Madrid, ekipa koju i ja lično najviše simpatišem. Mislim da će i ove sezone otići do samog kraja," riječi su Dupovca. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.