Durak donio pobjedu Olimpicu

Premijer liga BiH

Durak donio pobjedu Olimpicu

Olimpic je došao do minimalne pobjede nad zeničkim Čelikom, a jedini gol na susretu bio je djelo Dženana Duraka,

Nakon greške Mehmedalije Čovića, lopta došla do Dženana Duraka, ali napadač Olimpica nije se snašao i golman Čelika je uspio bez većih problema odbraniti njegov udarac.

Domaći su poveli u 25. minuti, kada je Nedim Hiroš fino uposlio Dženana Duraka, koji je postigao prelijep pogodak, možda i najljepši u ovom kolu Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine.

Admir Raščić imao sjajnu priliku u 47. minuti, ali je lopta pogodila prečku. čelik je uzvartio u 56. minuti kada je Isaković uposlio Džafića, ali je Lučić odbranio.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a Olimpic je bio bolja ekipa na terenu, te su izabranici trenera Mehmeda Janjoša sasvim zasluženo došli do pobjede, te se tako osvetili čeliku za poraz u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Olimpic – Čelik 1:0

Stadion "Asim Ferhatović Hase". Strijelac: 1:0 - Durak (25).

OLIMPIC: Lučić, Subašić, Rizvanović, Savić, Salkić, Miso, Kresser, Durak (od 60. Alimanović), Pliska, Hiroš (od 77. Mujić), Raščić (od 90. Stupić). Trener: Mehmed Janjoš.

ČELIK: Pjanić, Stupar (od 67. Purić), Čović, Brković, Sadiković, Jusić, Čulov (od 51. Šišić), Isaković, Adilović, Džafić (od 81. Dilaver), Hadžić. Trener: Abdulah Ibraković.
Sudija: Midhat Arnautović (Tuzla)

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.