Durak: Drina bi mogla do kraja iznenaditi

Mladi napadač Vukova

Durak: Drina bi mogla do kraja iznenaditi

Olimpic je u nedjelju sa 2:1 na Koševu savladao Drinu, a tokom cijelog susreta imao je potpunu incijativu. Mrežu Zvorničana načeo je Dženan Durak, a pobjedonosni gol za Vukove postigao je Admir Raščić.

Uprkos tome što je Olimpic dominirao tokom cijelog susreta, ostvario je minimalnu pobjedu nad Drinom. Dženan Durak, napadač Vukova ističe kako će Zvorničani do kraja nekim ekipama pomrstiti račune.

"Odigrali smo jednu veoma tešku utakmicu. Drina je dobra ekipa koja je u ovoj utakmici dobro stajala u fazi odbrane, tako da su nam otežali put ka golu. Nakon primljenog gola odmah smo počeli napadati i to nam se isplatilo, upisali smo veoma važna tri boda", rekao je Durak za SportSport.ba, dodavši:

"Mislim da bi Drina do kraja mogla dosta iznenaditi. Sada slijedi reprezentativna pauza i nastojat ćemo da se što bolje pripremimo za nadolazeće utakmice".

"Gledajući na tabelu tu je dosta ekipa koje se nadaju plasmanu u Evropu. Bodovna razlika je veoma mala i svi imaju šanse, tako da ne bih mogao reći ko nam je najveći konkurent. Ima još dosta do kraja prvenstva", dodaje 20-godišnji napadač Vukova.

Željezničar je na Grbavici u posljednjim minutama poražen od Slobode sa 1:0, a Durak kaže kako Plavi još uvijek imaju šanse za odbranu titule, rekavši:

"Ovaj poraz Želje od Slobode ne mora značiti da je utrka za prvaka završena. Kao što sam već rekao ima još dosta do kraja prvenstva. Borac ima jaku ekipu, ali nikad se ne zna. Smatram ipak da će biti neizvjesno do kraja prvenstva".

Ove sedmice neće se igrati kolo Premijer lige zbog odigravanja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naša reprezentacija u subotu na Bilinom Polju dočekuje Rumuniju.

"Protiv Rumuna će sigurno biti teško. Oni su veoma kvalitetna reprezentacija koja zna šta hoće. Mi u posljednje vrijeme igramo dobro i ako budemo sada odigrali najbolje što znamo mislim da Rmuni nemaju šta tražiti u Zenici. Drago mi je što je Muhamed Subašić dobio poziv, mislim da on može dosta pomoći našem nacionalnom timu", dodao je Durak za kraj razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti