Razgovor sa dvojcem Olimpica koji je duži period van terena

Durak i Pliska očekuju povratak u prvu ekipu

Dženan Durak i Almir Pliska, ofanzivci Olimpica, koji su već duži period van terena, vratili su se treninzima i očekuju da u drugom dijelu sezone izbore mjesto u prvom timu Nedima Jusufbegovića.

Pliska trenira samo u teretani, dok je Durak sa ekipom izlazio i na zeleni travnjak, međutim nije trenirao punim intenzitetom. Dvojac Vukova bit će spreman za drugio dio sezone.

Sa Durakom i Pliskom razgovarali smo u hotelu Brotnjo, gdje su smješteni igrači Olimpica na prirpemama u Čitluku. Obojica očekuju da će u nastavku Premijer lige ponovo izboriti mjesto u prvom timu.

"Povreda nije strašna. Nije riječ o obnovi povrede, ne daj Bože da je obnova povrede. Predviđaju da ću se vratiti za četiri - pet dana", rekao je Pliska za SportSport.ba.

"Dat ću sve od sebe da se vratim u top formu. Bit će teško, jer propustio sam bazu priprema", dodao je igrač koji je ponikao u Sarajevu.

"Prije sedam dana sam se vratio treninzima. Idemo malo po malo. Vratit ću se punom trenažnom procesu za desetak dana", rekao je Durak u razgovoru za naš portal.

"Nadam se da ću biti u tandemu sa Pliskom u drugom dijelu sezone. Mislim da će biti dobra ova polusezona, samo da ostanemo zdravi", dodao je nekadašnji igrač mlađih kategorija njemačkog Freiburga, koji danas slavi 21. rođendan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.