Durak: Opravdat ću očekivanja

Napadač Olimpica pozvan u mladu reprezentaciju

Durak: Opravdat ću očekivanja

Dženan Durak, jedan od najboljih igrača Olimpica, našao se na spisku selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlade Jagodića za susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv San Marina.

Olimpic je trenutno na petoj poziciji Premijer lige, što je veoma dobar rezultat. Tom uspjehu sigurno je doprinio i Dženan koji je pozvan u mladu reprezentaciju za utakmicu protiv San Marina. Mladi napadač Vukova postigao je sedam golova ove sezone.

"Šta reći drugo osim da sam presretan što sam dobio poziv. Ništa ljepše mi se nije moglo dogoditi ove sezone. Svaki igrač sanja da nosi dres reprezentacije. Meni se taj san iznova ostvaruje. Čast mi je što sam na spisku i ako Bog da siguran sam da ću opravdati očekivanja stručnog štaba. Naravno nadam se i pobjedi u San Marinu", rekao je Dženan Durak za SportSport.ba.

Vlado Jagodić prije tri dana u Hrasnici je testirao 27 igrača, koji su bilo podijeljeni u dvije ekipe. Plavi su savladali Bijele sa 3:0. Durak je bio član pobjedničkog tima, a postigao je i jedan pogodak.

"Svi momci koji su bili u Hrasnici pokazali su zavidan kvalitet. Utakmica je bila veoma dobra sa dosta trke i borbe, ali i lijepih akcija i poteza. Sretan sam bio zbog tog gola u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, bez obzira što je to bila test utakmica. Zaista prelijep je osjećaj nositi dres naše reprezentacije, nema ništa ljepše od toga", ističe mladi napadač sarajevskih Vukova.

"Što se tiče sezone u Olimpicu mogu biti zadovoljan. Naravno da uvijek može bolje, ali meni je ovo prva sezona u Premijer ligi. Tek sada treba da se dokaže. Ukoliko ostanem u Olimpicu i naredne sezone siguran sam da će to biti još puno bolje. Nisam imao još sastanak sa predsjednikom, ali uskoro će se to dogoditi i vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati", dodao je Durak za kraj razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti