Durak: Prije svega očekujem dobru utakmicu

Olimpic gostuje Zrinjskom

Durak: Prije svega očekujem dobru utakmicu

Olimpic će večeras gostovati u Mostaru ekipi Zrinjskog koja je, može se slobodno reći, osigurala opstanak u Premijer ligi. Dženan Durak, napadač Vukova, prije svega očekuje dobru utakmicu i nada se da će rezultat ići u korist sarajevske ekipe.

Durak je zbog žutih kartona propustio mali gradski derbi protiv Sarajeva u prošlom kolu. Utakmicu je gledao sa tribina i ističe kako je pobjeda Vukova zaslužena.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, dok smo u drugom bili nešto slabiji. Sve u svemu pobjeda je zaslužena, jer smo imali više od igre. Možda je pobjeda mogla biti i veća", rekao je Durak na početku razgovora za SportSport.ba.

Zrinjski će večeras sigurno igrati rasterećeno, jer su daleko od opasne zone. Durak kaže kako to može  biti mač sa dvije oštrice. Utakmicu će od 19:30 prenostiti BHT, a mladi napadač ističe kako je to dodatni motiv.

"Ostvarili smo cilj i mi i oni. Samo što mi imamo šanse za Evropu koja nam nije imperativ. Prije svega očekujem dobru utakmicu. Zrinjski ima dobru ekipu koja se svima nadigrava. Motiv nam je i to što će biti TV prenos. Zrinjski je osigurao opstanak i to može biti mač sa dvije oštrice, ali nadam se da će se utakmica završiti u našu korist", rekao je Durak, dodavši:

"Dosta smo mijenjali ekipu. Došlo je dosta novih igrača i treba nam vremena da se upoznamo na terenu i uigramo. Imamo neke šanse za Evropu, ali ako se i ne plasiramo nije ništa strašno, jer nam to nije imperativ. Spremamo ekipu za narednu sezonu i sigurno je da ćemo biti jedan od glavnih kandidata za izlazak u Evropu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti