Durak: Zaboravimo Leotar, idemo dalje

Mladi napadač pružio dobru partiju protiv Trebinjaca

Durak: Zaboravimo Leotar, idemo dalje

Olimpic je jučer na Koševu sa 1:0 savladao Leotar. Vukovi su domminirali tokom cijelog susreta, a jedan od boljih na terenu bio je Dženan Durak.

Durak je pružio odličnu partiju protiv Leotara, a imao je i jednu sjajnu priliku kada je ispred sebe imao prazan gol, no njegov šut sa 20-ak metara otišao je visoko. Iz igre je izašao u posljednjim trenucima utakmice uz ovacije sa tribina.

"Utakmica je bila dosta dobra, sa dosta prilika koje nažalost nismo iskoristili. Odlično smo funkcionisali, od prvog trenutka bili smo budni, spremni za svaki duel. To je presudilo, ta želja za pobjedom. Među tim mnogobrojnim šansama je i moja kada sam šutirao na prazan gol sa 20-ak metara, ali lopta je otišla visoko. Ali, takav je fudbal", rekao je Durak za SportSport.ba.

Mladi napadač Vukova u prvom kolu drugog dijela Premijer lige u utakmici sa Željezničarom u igru je ušao sa klupe. No, protiv Trebinjaca od prve minute zaigrao je u napadu sa Admirom Raščićem.

"Svakako da mi je drago što sam danas počeo utakmicu. Ali, to su odluke stručnog štaba na čelu sa šefom Mehmedom Janjošem. Oni donose odluke i sigurno je da žele najbolje za ekipu. Mislim da svaki igrač može igrati, imamo dosta kvalitetnu ekipu"

"Najvažnije je sada da ostanemo na zemlji i zaboravomo Leotar. Trebamo se pripremati za naredne utakmice koje su podjednako važne kao i ova. Sada se okrećemo Širokom Brijegu, pripremat ćemo se što bolje i pokušati osvojiti puni plijen", dodao je za kraj 20-godišnji Durak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti