Durak: Zaslužio sam prvijenac
Durak u prodoru...

Nakon odličnih partija došao i prvi pogodak

Durak: Zaslužio sam prvijenac

U okviru 9. kola Premijer lige Olimpic je na Koševu savladao Zrinjski sa 2:0, a strjelac prvog pogotka je bio mladi napadač Dženan Durak.

Bivši član njemačkog Freiburga, Dženan Durak pružao je sjajne partije u dresu Vukova u dosadašnjem djelu Premijer lige, no prvi gol je došao tek u 9. kolu.

"Mislim da je i bilo vrijeme da postignem prvijenac. Zaslužio sam to dosadašnjim igrama i nadam se da ću nastaviti sa postizanjem golova", rekao je Durak u razgovoru za SportSport.ba, te dodao:

"Nismo do sada ostvarivali zapažene rezultate kod kuće, no ovom utakmicom smo popravili taj dojam i nadam se da ćemo od sada ostvarivati bolje rezultate na svom terenu. Želio bih se zahvaliti navijačima koji su danas na Koševu bili uz nas."

Ovaj 19-godišnji napadač je ove sezone napustio Freiburg zbog problema sa papirologijom. Naime, nije više imao pravo igrati za juniore, a igrači koji dolaze van EU nemaju pravo nastupa za drugi tim, te bi zbog toga mora potpisati za prvi tim gdje ne bi dobivao priliku. Također, imao je pregovore sa Košicama, ali slovaci su kasno poslali ugovor.

"U Freiburgu zbog komplikacija sa papirologijom nisu željeli da nazadujem, te smo se razišli na korektan način. Što se Košica tiče, iskreno mi je drago što su zakasnili sa slanjem ugvora, jer se u Olimpicu osjećam odlično", završio je sjajni napadač sarajevskih Vukova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.