Duraković: Igrat će samo najspremniji

Novi trener Travnika obećava

Duraković: Igrat će samo najspremniji

Adnan Beganović

Nekadašnji trener bugojanske Iskre, Mesud Duraković, od danas je i zvanično novi trener premijerligaša iz Travnika.

Ovaj nekadašnji sjajni fudbaler Iskre, Čelika, Varteksa i Domžala danas je vodio prvi trening u Travniku, a za SportSport.ba govori:

"Čelnici kluba ponudili su mi saradnju i istu sam prihvatio. Željan sam izazova, a posla se ne bojim. Danas sam vodio prvi trening i teško je bilo šta reći. Mislim da tu ima dosta kvalitetnih igrača. Momčad je spoj mladosti i iskustva, a to može dati dobar rezultat."

Veziri će u 8. kolu gostovati u Vrapčićima.

"Imam cijelu sedmicu ispred sebe kako bih malo bolje upoznao igrače. Mislim da su pali na psihološkom planu i na tome ćemo najviše raditi. Ne mogu obećati da ćemo već iz Mostara donijeti bodove, ali rad je ono što garantujem. Radit ćemo pakleno, a siguran sam da će doći i rezultati", rekao je Duraković i dodao:

"Igrat će oni najspremniji. Igrači koji bugu 'grizli' na treninzima imat će prednost. Ne želim u svlačionici imati nezadovoljnih, trening je mjerilo svega i ko se na istom bude zalagao dobit će priliku za igru. Ima ovdje materijala, dosta mladih igrača je jako zanimljivo i mislim da uz pravi rad možemo ostati stabilan premijerligaš, a u isto vrijeme možemo izbaciti nekoliko mladih igrača, koji će nešto napraviti i vani. Želim pomoći tim mladim igračima, ali očekujem da i oni meni pomognu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti