Duraković od ljeta u Češkoj

Mladi fudbaler napušta Velež

Duraković od ljeta u Češkoj

Još jedan talentovani igrač odlazi iz BiH igarti u inostranstvo. Radi se o napadaču Veleža Dženanu Durakoviću.

Ovaj momak je bio na probi u Češkoj i nakon što je oduševio sve u klubu, sa njim su potpisali predugovor.

¨Da, bio sam u Českoj na probi u Graffinu iz Vlasima i tu sam zadovoljio. Međutim ono što su oni ponudili za ostanak u ekipi je bilo mizerno. Nakon što sam odbio da potpišem za Graffin, javio se trener Zenita iz Časlava koji je bio na utakmici sa našim mladim reprezentativcem i mojim dobrim prijateljom Džafićem, koji je gore ostavio izvanredan utisak. Našli smo zajednički jezik i uspjeli se dogovoriti oko uslova, te ću na ljeto preći. Sada to nije bilo moguće, jer Zenit ima pet stranaca u ekipi, te bi ja bio višak".

Ovaj nogometaš je trenirao sa Olimpikom i bio je blizu potpisa sa ovim sarajevskim klubom.

"Trenirao sam sa Olimpikom i ekipa mi se zaista svidjela. Ta ekipa se ne nalazi na tabeli tamo gdje bi zaista trebala da bude. Zaslužuju da budu među prvih pet ekipa. I u Olimpiku sam zadovoljio i dogovorio sve sa gospodinom Prljačom , međutim Velež me tada nije htio pustiti bez odštete¨.

Tako da se napadač Veleža morao vratiti u svoj matični klub i sa njim završiti sezonu.

¨Nakon toga što me Velež nije pustio da pređem u redove Olimpika, očekujem dosta veću minutažu u crvenom dresu. Volio bih ostaviti još koji trag u najdražem klubu prije nego odem u Češku", rekao je za kraj Dženan Duraković za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.