Duraković: Želim još veću minutažu

Mladi fudbaler Veleža traži više minuta

Duraković: Želim još veću minutažu

Jedan od najtalentovanijih igrača u našem prvenstvu je fudbaler Veleža Dženan Duraković. Utakmicu protiv Rudara počeo je na klupi, ali samim ulaskom preokrenuo je rezultat u korist svoje ekipe.

"Zabilježili smo važnu pobjedu protiv veoma opasne ekipe. Rudar se dobro brani, a mi smo poznati da slabo probijamo bunker. Ipak, na sreću smo ovu smo utakmicu pobjedili i nismo ponovili greške iz nekih prehodnih utakmica. Sa nova tri boda još smo bilže vrhu, a do kraja ćemo pokušati zauzeti prvo mjesto", kaže mladi fudbaler Rođenih.

Ipak ovaj talentovani fudbaler Veleža i pored dobrih igara svog kluba, nije baš najzadovoljniji.

"Nisam nikako zadovoljan sa svojom minutažom. Znam da mogu puno toga pokazati i jednostavno sam željan igre. Rekao sam to i treneru Ibrakoviću. Do sada sam za prvi tim odigrao 100 minuta i zabio tri gola. Ukoliko budem dobijao više prilika, siguran sam da će biti još golova. Mislim da kvalitetom zaslužujem mjesto u prvoj ekipi i učinit ću sve da "zacementiram" svoju poziciju među prvih jedanaest", rekao je za naš portal mladi Duraković.

Ni trener Veleža nije ostao imun na dobre igre svog mladog igrača. Za igru Durakovića, Ibraković ima samo riječi hvale.

"Dženan je velika perspektiva, ne samo Veleža, nego i bosanskohercegovačkog fudbala. Mlad je, ali već se ozbiljno nameće i ukoliko nastavi dobro raditi siguran sam da će napraviti sjajnu karijeru. Iz utakmice u utakmicu dobija sve više prilika, koje on na najbolji način koristi. Moramo ga dozirati sa nastupima jer je još uvijek mlad, ali mislim da je današnji Velež najbolji tim za mlade igrače, a ovu tvrdnju pokazuje i prosjek godina naše momčadi. Ponavljam, Dženan je velika perspektiva, a njegova glad za igranjem je ono što me posebno veseli", rekao je za SportSport.ba šef struke Veleža, Abdulah Ibraković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije