Đurbuzović o sarajevskom derbiju: Očekujem potpuni spektakl

Svojevremeno trenirao Plave

Đurbuzović o sarajevskom derbiju: Očekujem potpuni spektakl

A. Čaušević

Bivši trener FK Željezničar Hajrudin Đurbuzović u subotnjem sarajevskom derbiju očekuje potpuni spektakl.

Prvi ovosezonski derbi Željezničar i Sarajevo će odigrati u subotu na stadionu Grbavica, a Đurbuzović smatra da neće biti kalkulacija te da očekuje potpuni spektakl.

"Iskreno i jedan i drugi tim su spremni za jedan pravi derbi, bit će to odlična utakmica, posebno za navijače oba kluba. Mislim da će oba trenera nastojati da njihovi timovi odigraju što je moguće bolju utakmicu i da neće biti kalkulacija. Mislim da su oba tima zrela da pruže potpuni spektakl", rekao je Đurbuzović za SportSport.ba.

Smatra kako će igrači koji dobiju priliku nastojati da to maksimalno iskoriste i odigraju što bolji susret.

"Željezničar je u jednoj zadovoljavajućoj formi, mada mislim da mislim da to može još bolje. Sarajevo ima dosta povrijeđenih igrača, ali to može biti prilika da i ovi igrači koji će igrati da uz dosta volje i elana pokažu da se i na njih može računati."

Obzirom da je svaki derbi specifična utakmica nije izdvojio niti jednog igrača koji bi mogao presuditi subotnji duel jer kako kaže uvijek neko može bljesnuti.

"Zna se da će pobjednika odrediti motiv i želja. I u jednom i u drugom timu ma dobrih individualaca koji mogu bljesnuti, teško je izdvojiti bilo koga jer je derbi zaista posebna utakmica."

Ostao je pri svom da ne prognozira rezultat te se nada da će sve proteći u najboljem redu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nikad nisam prognozirao rezultat pa neću ni sada, volio bih da sve bude korektno i protekne u fair playu", kazao je Đurbuzović na kraju razgovora.

Početak utakmice je zakazan za 20 sati, a sudit će je sarajevski arbitar Haris Kaljanac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kolumbo
Causevicu jesu li to intervjui iz tuborga ,majstore koga interesuje sta Dzurbuzovic kaze .gdje je trener i .sta je kao takav naptavio,Reci cu ti NISTA
8 0
Edin Merlin
Dino siso jedna !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi