Đurđević: Nepravda nas je samo učinila agresivnijim

Strijelac izjednačujućeg gola za Partizan

Đurđević: Nepravda nas je samo učinila agresivnijim

D. Vejo

Uroš Đurđević svoj kvalitet potvrdio je i večeras u 153. po redu vječitom derbiju, gdje je pogotkom u 87. minuti susreta donio bod svom timu.

Kao i svi do sada, pa tako i ovaj derbi, nosio je mnogo uzbuđenja. Na očigled mnogobrojnog auditorijuma pored malih ekrana, te samih aktera na terenu, Crvena zvezde postigla je gol na neregularan način, tako da je prije upućivanja lopte Kangi, ista bila duboko van terena.

Povodom toga, priča je "ubica" iz Humske.

"Navikli smo na nepravdu. Svi smo vidjeli koliko je lopta izašla van terena, to se pokazalo na fotografijama i snimcima. Zbog toga smo se dogovorili da u drugom poluvremenu izađemo još agresivnije i jače. Pokazali smo da igramo dobro, ostali smo neporaženi što je najbitnije", izjavio je nakon meča napadač Partizana, Uroš Đurđević.

Pored toga, zadovoljstvo postignutim golom nije krio.

"Uhvatili su me grčevi u 70. minuti utakmice. Ali rekao sam sebi, nema šanse sada da izađes van terena. Ostao sam, a to se ispostavilo kao prava odluka. Ovaj gol mi mnogo znači", zaključuje mladi napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi