Đurić: Jedan gol će riješiti pitanje pobjednika

Veznjak Olimpica o današnjem duelu protiv Sarajeva

Đurić: Jedan gol će riješiti pitanje pobjednika

Uoči današnjeg duela Olimpica i Sarajeva na Otoci, svoju izjavu je dao i jedan od najboljih igrača najmlađeg sarajevskog premijerligaša, Velibor Đurić koji je istakao kako utakmica možda neće biti lijepa za oko te da će možda samo jedan pogodak riješiti pitanje pobjednika.

"Očekuje nas teška utakmica. Sarajevo ima jednu od najboljih ekipa u ligi. Biće svakako teška i možda ne toliko lijepa utakmica prvenstveno zbog velike vrućine i smatram da bi jedan gol mogao odlučiti pobjednika. Poštujemo ekipu Sarajeva, ali smatram da imamo kvalitet za pobjedu danas", kazao je Đurić te se osvrnuo i na navijače Sarajeva, popularne Horde zla koje će danas zasigurno u velikom broju prisustvovati susretu na Otoci.

"Svakako da su navijači Sarajeva otežavajuća okolnost za nas, ali lijepo je igrati pred punim tribinama u svakom slučaju. Za nas će to biti dodatni motiv da pokažemo koliko možemo".

Olimpic nakon prva tri kola ima pet bodova, a iskusni veznjak je istakao kako je sve moglo da izgleda malo bolje te je također prokomentarisao domete svoje ekipe u ovoj sezoni.

 

"Smatram da smo mogli osvojiti više od ovih pet bodova. To mislim pogotovo zbog one utakmice protiv Rudara kod kuće (1:1). Dobili smo dva pojačanja, Škoru i Ristića koji nemaju pravo natupa u ovom duelu, ali će u nastavku prvenstva moći igrati. Imamo jako kvalitetnu ekipu koja može da izbori Evropu, a za sve preko toga je rano još uvijek govoriti", kazao je Đurić na kraju razgovora za SportSport.ba.  

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.