Đurić: Regionalna liga mora početi

Predsjednik Partizana za regionalnu ligu

Đurić: Regionalna liga mora početi

Adnan Beganović

Priča o regionalnoj fudbalskoj ligi još uvijek je top tema u zemljama bivše nam zajedničke države, a predsjednik beogradskog Partizana Dragan Đurić rekao je da ovo takmičenje nema alternative te da isto mora početi ili ove ili iduće godine.

"Partizan je uvijek otvoren za nove projekte koji donose napredak i zato mislimo da bi pokretanje fudbalske jadranske lige bio pravi potez. Jednog dana moramo početi. Hoće li to biti na ljeto ili sljedeće godine, manje je važno. Jednostavno, potrebno nam je kvalitetno takmičenje, a regionalna liga bi ga mogla osigurati", rekao je predsjednik "crno-belih" za srbijanske medije te dodao:

" Važno je da osim 'večitog derbija' imamo još jakih utakmica, a da su nam rivali Dinamo i Hajduk to bi bio slučaj. Stadioni bi bili puni, a takmičenje bi se razlikovalo od dosadašnjeg u kojem se samo Partizan i Zvezda bore za prvaka. Žalosno je što je na utakmicama samo par stotina navijača, a siguran sam da bi dolazak Dinama, Hajduka i ostalih klubova izazvao velik interes. Publika bi uživala u utakmicama Partizana, Hajduka, Zvezde, Dinama, Sarajeva, Vardara."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.