Đurić: Zaslužili smo bod na Grbavici

Đurić: Zaslužili smo bod na Grbavici

Edmir Škorić

Nogometaši Olimpica u subotu su na Grbavici osvojili vrijedan bod (0:0) protiv favoriziranog Željezničara.

U utakmici sa velikim brojem prilika sa obje strane, gledatelji su ostali uskraćeni za pogotke.

"Bila je to dosta dobra utakmica, sa dosta borbenosti i mislim da smo dobro odigrali i da smo zaslužili taj bod", kazao je Olimpicov veznjak Velibor Đurić za SportSport.ba, a na pitanje šta je bilo potrebno da se na Grbavici ostane neporažen, odgovorio je:

"Vjerovali smo u sebe i mislili smo da možemo napraviti dobar rezultat. Nadali smo se pozitivnom ishodu utakmice i prije nego je ona počela i na kraju su nam se želje donekle ostvarile".

Upravo Đurić je imao nekoliko dobrih prilika da postigne pogodak na Grbavici, no Gušo je bio uspješniji: U prvom poluvremenu sam mogao postići gol, ali nisam uspio, a u drugom poluvremenu sam izašao sam pred gol Želje, pokušao sam predriblati Gušu, ali je on uspio prije doći do lopte. Bilo bi dobro postići gol na Grbavici. Ranije sam to radio u dresu Zrinjskom, ali evo ovaj put nisam imao sreće".

Olimpic trenutno ima 34 boda, tri manje od Sarajeva koje zauzima posljednju poziciju koja donosi izlaz u Evropu.

"Dosta ljudi nas ne smatra favoritom za Evropu, ali mi igrači, šef stručnog štaba i Uprava vjerujemo da možemo. Imamo dosta dobar raspored i mislim da možemo ostvariti svoj cilj do kraja sezone".

U 21. premijerligaškom kolu Olimpic će na Otoci ugostiti Zvijezdu iz Gradačca, koja ovog proljeća pruža dobre partije.

"Zvijezda je dobra  ekipa, igraju dobar nogomet i njihova prednost je što igraju rasterećeno. Ipak, mislim da imamo bolju ekipu i da ćemo upisati nova tri boda", kazao nam je Đurić za kraj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.