Đurićev 'show' u visokoj pobjedi Radnika nad Mladosti

Bijeljinci slavili sa 4:0

Đurićev 'show' u visokoj pobjedi Radnika nad Mladosti

U sklopu 17. kola Premijer lige BiH danas je odigrano ukupno pet utakmica, a prava golijada mogla se vidjeti u Doboju kod Kaknja gdje su snage odmjerili Mladost i Radnik.

Bijeljinski tim je na zvaničnom debiju Slobodana Starčevića slavio s uvjerljivih 4:0, a pitanje pobjednika "plavo-bijeli" su praktično riješili već u prvih 45 minuta postigavši tri pogotka.

Mladost je bila ta koja je na startu susreta imala inicijativu, posebno se izdvajaju pokušaji Begića, no prvi do pogotka dolaze gosti. U 18. minuti nakon sjajne kontre Radnik dolazi do pogotka preko Bradonjića kojem je asistirao Karić, da bi već u sljedećem napadu bilo 2:0 za Semberce.

Tek što je lopta krenula sa centra 37-godišnji Đurić je izašao sam pred Velića i bez većih problema ga matirao, a isti igrač je do odlaska na odmor uspio da postigne još jedan gol za velikih 3:0 na poluvremenu.

Do odlaska bilježimo po još nekoliko prilika i poluprilika. U 40. minuti Mladost je zaprijetila preko Fanima čiji je udarac odbranio Bilobrk, a nedugo potom u prilici se našao i Karić koji je nakon kontakta s jednim od fudbalera Mladosti pokušao izboriti i jedanaesterac, no bezuspješno.

Nakon što se prvi vodstvu od 3:0 otišlo na odmor, Radnik je odmah na startu drugog poluvremena uspio da postigne još jedan gol. Sjajnu akciju u 47. minuti krunisao je Đurić i kompletirao hat-trick.

Mogao je Đurić i do četvrtog pogotka kada je glavni arbitar dosudio jedanaesterac nakon gluposti Velića, ali golman Mladosti je iskusnom vezisti odbranio udarac s bijele tačke.

Imao je do kraja Velić još nekoliko intervencija, zaustavljao je Pecu, zatim Karića, ali nije bezopasna bila ni Mladost. Tako je u 72. minuti stativa zaustavila pokušaj Smajlagića, a Bilobrk sjajan slobodnjak Fanima.

Na kraju sasvim zasluženo Radnik je slavio i zadržao poziciju u samom vrhu Premijer lige BiH.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Mladost DK - Radnik Bijeljina 0:4

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Hadžić, Fanimo, Vazda, Atajić, Smajlagić, Delić, Biber, Vehab, Begić, Isaković.

Radnik: Bilobrk, Radović, Simonović, Vasić, Peco, Maksimović, Karić, Plavšić, Đurić, Šubert, Hasanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi