Duro: Zrinjski ima kvalitet za bolji plasman

Iskusni veznjak Plemića

Duro: Zrinjski ima kvalitet za bolji plasman

Edmir Škorić

Samir Duro, bivši veznjak Čelika, u jučerašnjem porazu Zrinjskog od Zagreba (1:3) postigao je svoj prvijenac i time najavio dobru sezonu u dresu Mostaraca.

"Oduševljen sam prvijencem u dresu Zrinjskog. Drago mi je da sam avanturu u Zrinjskom otvorio na najbolji mogući način", rekao je Duro u početku razgovora za SportSport.ba, potom davši komentar na jučerašnji poraz od Zagreba.

"Poraz od Zagreba je, ipak, došao u test utakmici, pa stoga nas to previše i ne brine. Prvo poluvrijeme je trener izveo najbolju postavu i tada smo dobro stojali na terenu, a u nastavku se momčad izmijenila, pa su Zagrebaši uspjeli postići dva gola i pobijediti. Sve u svemu, u jeku smo priprema, želimo potpuno spremni dočekati početak proljetnog dijela sezone".

Zrinjski je u prvom dijelu sezone sezone osvojio 16 bodova, tri više od posljednjeplasiranog Veleža, a dva više od pretposljednje zvorničke Drine. Dakle, Plemići se nalaze u opasnoj zoni.

"Pogled na tabelu jasno govori da smo u opasnoj zoni, a samim tim nam je to upozorenje da u svakoj utakmici do kraja sezone moramo igrati najbolje što možemo. Naravno da neće biti lako opstati, ali uz sav kvalitet kojeg posjedujemo, smatram da ćemo na kraju sezone, ipak, biti nekoliko pozicija iznad", kazao je iskusni napadač za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti