Duško Sakan novo pojačanje Maestrala iz Jajca

Bivši igrač Borca iz Banja Luke

Duško Sakan novo pojačanje Maestrala iz Jajca

Duško Sakan, nekadašnji juniorski i mladi reprezentativac BiH, novo je pojačanje Maestrala za debitantsku sezonu u Prvoj ligi FBiH.

Radi se o provjerenom 25-godišnjem nogometašu koji je u svojoj karijeri nosio dresove Borca, Rada, Posušja, Rudar Prijedora i mrkonjićke Slobode, a u timu iz Jajca trebao bi se zadržati do ljeta naredne godine.

"Imao sam i ponuda iz Premijer lige, ali čelnici Maestrala bili su dosta korektni i uporni. Znam da nisam pogriješio pri odabiru kluba, a nadam se da ću svojim igrama pomoći klubu da ostvarimo dobru sezonu u kojoj je glavni cilj očuvati prvoligaški status. Svom bivšem klubu, Slobodi iz Mrkonjić Grada, želim puno sreće u narednim sezonama, jer su stvarno bili korektni prema meni“, izjavio je Sakan za SportSport.ba. 

Pored Sakana, saradnju sa Maestralom prije nekoliko dana dogovorili su i Elvis Bibić koji je nosio dres Olimpica, te bivši igrač Veleža Milan Knežević, a ranije su došli Nevres Fejzić, Omer Musić i Mirza Kovač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.