Dusseldorf zasjeo na vrh tabele
Branimir Bajić

Nakon pobjede nad Duisburgom

Dusseldorf zasjeo na vrh tabele

Kompletirano je 17. kolo 2. Bundeslige utakmicom Duisburga i Dusseldorfa u kojoj je tim nekadašnjih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, Branimira Bajića i Džemala Berberovića, poražen sa 2:0.

Dusseldorf je stvorio dosta više prilika na ovom susetu, a dvije od njih su iskoristili i tako došli do tri boda, koja su ih odvela na vrh tabele 2. Bundeslige.

Mreže su mirovale sve do 57. minute kada je Gunter Perl dosudio penal za gostujuću momčad. Siguran izvođač sa bijele tačke bio je Jens Langeneke, a samo dvije minute kasnije Sascha Rosler je udvostručio to vodstvo.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te je Dusseldorf pred 23117 gledatelja došao do tri veoma važna boda. Cijelu susret u zadnjoj liniji Duisburga odigrali su Bajić i Berberović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.