Dva derbija, dva remija

La Championnat

Dva derbija, dva remija

Adnan Beganović

U okviru 28. kola francuskog fudbalskog prvenstva odigrano je šest utakmica na kojima je postignuto 13 pogodaka. Montpellier našeg Emira Spahića u derbiju kola pred svojim navijačima je remizirao sa Auxerreom (1:1).

Derbi 28. kola francuskog La Championnata večeras su igrali Montpellier i Auxerre. Nakon 90 minuta igre nije bilo pobjednika a najzadovoljniji ovom ishodom može biti vodeći Bordeaux koji je u ovom kolu remizirao s Monacom te tako ostao na vrhu tabele. U prvom poluvremenu obje momčadi imale su svoje prilike, no samo je Auxerre istu i iskoristio i to u 45. minuti. Strijelac je bio Dennis Oliech, a asistirao je Daniel Niculae. U drugom dijelu momčad našeg Emira Spahića bila je nešto bolja, a do izjednačenja došla je u 66. minuti preko Alberta Coste kojem je ovo bio 5. pogodak u sezoni. Emir Spahić korektno je obavio svoje zadateke, a u igri je proveo 90 minuta.

Do najubjedljivije pobjede u ovom kolu došao je PSG koji je s 4:1 ispratio Sochaux sa svog terena. Tri pogotka za PSG postigao je Mevlut Erding, a jedan Guillaume Hoarau, dok je za goste jedini pogodio Ryad Boudebouz i to s bijele tačke.

Do veoma važnih bodova u borbi za opstanak došao je Boulogne koji je kao gost sa 3:1 svladao Nancy. Pogotke za Boulogne postigli su Laurent Agouazi, Matt Moussilou i Alexandre Cuvillier, dok je jedini gol za Nancy postigao Chris Ntsayi Malonga.

Nica je golom Remyja u 77. minuti odnijela bodove iz Le Mansa, a Lorient je pogotkom Marcala u 77. minuti svladao Lens, dok su jedini susret bez golova odigrali Monaco i Bordeaux.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.