Dva derbija u nedjelju

Premijer liga BiH, 6. kolo

Dva derbija u nedjelju

Edmir Škorić

Nakon pauze zbog reprezentativnih nastupa, ovog vikenda nastavlja se Premijer fudbalska liga Bosne i Hercegovine i to utakmicama 6. kola. Derbi kola igra se u nedjelju na stadionu Koševo, gdje će Sarajevo ugostiti ekipu banjalučkog Borca.

Prvog dana vikenda odigrat će se pet mečeva, od čega četiri u terminu od16:30 sati. Sloboda na Tušnju dočekuje Leotar na čijoj klupi će debitovati trener Vukašin Višnjevac. U Zvorniku Drina dočekuje Travnik, a u Zenici će Čelik ugostiti Olimpik. Zanimljivo će biti i u Mostaru, gdje trenutno drugoplasirani Velež ugošćuje Zvijezdu iz Gradačca.

Duel Zrinjskog i Budućnost iz Banovića na programu je u 19:30 sati.

U nedjelju, dakle, na programu tri duela, te dva derbija. Širokom Brijegu na Pecari gostuje aktuelni prvak Željezničar i taj meč direktno će prenositi BHTV. Osvajač Kupa iz prošle sezone, ekipa banjalučkog Borca od 18:30 sati gostuje na Koševu kod prvoplasiranog Sarajeva. Slavija u Istočnom Sarajevu je domaćin prijedorskog Rudara.

Subota

16:30
Sloboda – Leotar (Rusmir Mrković, Janjić Siniša, Forto Admir)
Drina – Travnik (Edin Golać, Kuljaninović Zikret, Kunić Ratko)
Velež – Zvijezda (Adnan Pervan, Marić Željko, Udovičić Sreten)
Čelik – Olimpik (Edin Jakupović, Sučić Anto, Hrstić Dalibor)

19:30
Zrinjski – Budućnost (Zoran Soknić, Grabus Elvir, Dujak Goran)

Nedjelja


16:30
Slavija – Rudar (Oliver Kožul, Primorac Dario, Tepavčević Dario)
Široki Brijeg – Željezničar (Danijel Pajić, Alispahić Adnan, Čule Drago)

18:30
Sarajevo – Borac (Anto Živković, Drašković Dalibor, Pašalić Zikrija)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.